ESBJERG ENSEMBLE

Søndag den 29. januar 2023 kl. 16.00:
ESBJERG ENSEMBLE
Igen i denne sæson har vi truffet aftale med
Esbjerg Ensemblets ti musikere om en januarkoncert
i Slesvigske Musikhus

Esbjerg Ensemble spiller i Slesvigske Musikhus

Søndag den 29. januar kl. 16 giver Esbjerg Ensemblets blæsere og slagtøjsspiller koncert i Slesvigske Musikhus i Haderslev.

Koncerten er arrangeret af Haderslev Musikforening. Alle er velkomne til koncerten. Der er billetsalg ved indgangen fra en halv time før koncertens start. Prisen er kr. 140,-. For skoleelever og studerende kr. 35.-.

Koncerten er en rejse ind i musikkens forunderlige verden med værker der har været spillet i flere hundrede år og et helt nyt værk ser også dagens lys ved koncerten i Haderslev. Det er komponeret af den danske komponist Steingrimur Rohloff, der har islandsk og tysk baggrund. Det nye værk er for den sjældne besætning af slagtøj og blæsere.

To andre værker ved koncerten er ganske nye. Det ene er af den israelske komponist Samir Odeh-Tamimi, der har komponeret et værk for horn og slagtøj. Værket bærer præg af traditionel arabisk musik og den vestlige verdens avantgarde tradition, som han har mødt i Tyskland.

Den finske komponist Lotta Wennäkoskis blæserkvintet syder og bobler med mange forskellige spillemåder, der kan minde om lyden fra en fabrik eller fra et naturfænomen. Værket afslutter koncerten i Slesvigske Musikhus, der også byder på værker af Johan Sebastian Bach og Anton Reicha.